17.05.2018 г., 18:51 ч.

С теб ще търся кивота 

  Поезия » Друга
254 3 6

Като мъничко стръкче иглика

и посята в градинска леха;

като с алена роза прилика;

като славей под мойта стреха;

като гълъбче бяло пред хора

и захапало с клюнчето лист;

като кученце кротко във двора

със каишка и косъм златист;

като грозде наесен в асмата

със узрял кехлибар на зърна;

като зрялата дюля позната

със цвета на узряла луна;

като златна пендара на баба

и под кърпата скрита в сандък;

като топлата мекост на хляба;

като глъчка на млад пътпъдък;

като кротка червена калинка

и пълзяща по моята длан;

като мъничко клонче маслинка -

личен знак за мира ни желан...

 

Със такава душа ще те търся

да живея със теб до живот.

И земята със теб ще претърся

да намерим и оня кивот...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Приятели, за хубавите слова за
    написаното и за високите оценки!
    РадвАм се, че харесвате творбата ми! Желая
    ви хубава петъчна вечер!
  • Много хубаво...с тези сравнения...Колич!
  • Хубав стих! Поздравления!
  • Много красиви поетични сравнения! Любимо е, Кольо. Поздравления!
  • Поздравления за хубавия стих, Никола!
  • Доста различен си тук, Колич!
    Впечатлиха ме подбраните сравнения.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??