30.11.2008 г., 18:25 ч.

С тебе дишам 

  Поезия » Гражданска
596 0 1

Как започва за родната

моя страна песента?

С много обич и болка,

но и с гордост, че още съм тук...

Че навред шета китната пролет,

срещнала птичета в полет

да се връщат, но колко ли

оцелели са в пътя от юг?

Че е жарко и слънчево лято

и се къпят житата в злато.

Слънчогледи се люшват добри,

по поля и ливади – пчели..

Че през плодна и пастелна есен

гроздобера посрещаме с песен

И браздят ли рала нивята,

жетва чакат щедра, богата.

Иде, иде бялата пухкава зима,

вредом празници по Коледа ще има.

Тази моя богата страна

ражда мъдри и верни чада!


http://vbox7.com/play:21c81be9

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??