29.12.2020 г., 11:03 ч.

С тиара на главата само 

  Поезия » Любовна, Еротична
817 1 3

В загадъчното царство на съня

отвлича ме нощта и ме оставя

на непознато място... Тъмнина

залива ме сега. Какво да правя?

И изведнъж се ражда светлина,

Морфеевият свят се появява

и чувствам необятна топлина,

дъгата на Ирида пак изгрява.

 

И завалява дъжд от бели рози,

ухание изпълва чудесата.

Политат странстващите албатроси

с крилете истински на свободата.

Послание с гласа на лъх ми носи

живителна надежда за душата.

Постлано е легло от абанос и

разцъфват маковете в небесата.

 

Сред звуците на арфа и виола,

видение извиращо, ела!

Задръжки с красотата си пробола

към мен се устреми като стрела!

С тиара на главата само - гола -

обвий ме ти с магическа мъгла!

И с мен за първи път бъди във роля,

в която никога не си била!

 

Царица ненаситна на страстта,

изгаряй ме с целувки непрестанни!

Да пламнат облаците от жарта

на две тела неукротимо жадни!

Светкавици да блеснат над света

и тътен сладък, от екстаз, да падне

с разтърсваща китара... Любовта

феникс тържествуващо да яхне!

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво!
  • Божествено докосващ стих... Браво! Сякаш от друг свят иде.... Поздрави!
  • Чудесно... 🙂
    Възхищавам се на начина, по който съвсем лекичко си загатнал за това как точно се е появила "царицата на страстта" пред теб...
Предложения
: ??:??