15.02.2007 г., 21:57 ч.

С умиление... 

  Поезия
592 0 19
С умиление...

Кашля трабантчето,
заклет пушач,
от дупка на дупка
подскача,
но наближаваме,
няма шега,
ето го вече ...
гаража.
Спирам с финес,
възвратност,
покой...
А мислите ми –
подхвръкват
като отвързан
пъстър балон,
слънчеви зайчета,
бързат...
И най-механично
изваждам ключа,
отварям гаража...
О, ужас!
Празно е вътре,
трабанта го няма...
Точно на мен
ли се случи?
Спря ми сърцето,
зави ми се свят,
затътрих крака
по паважа
и... ето пред мене
кротък Трабант
чака
да влезе
в гаража...

© Доли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??