С влюбено сърце
Експериментална поезия
по фотото на Пепа Деличева (Pepina)
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=222522
Нахлузих сладка туника червена.
Небе набрах с очакващи ръце ...
Свободна тичах – румена, засмяна:
осъмнах бяла – с влюбено сърце.
Вълните залюляха ме столетни.
Звезди гнездяха в грейнали очи.
Грешах, пирувах с обич мимолетна,
а времето вината заличи...
На пищна сватба с гости самовили
беззрачна спрях – сълза-отшелница.
Хоро играх, танцувах пряко сили:
пресована в житейска мелница.
© Плами Всички права запазени