12.09.2007 г., 9:38 ч.

Сам 

  Поезия
456 0 0
 

1989 г.


Върху сивата мазилка

на зида зъл и суров,

със кръвта си някой е написал

думата „ЛЮБОВ!"

И от буквите се стича

кръв по сухата земя,

сякаш всяка буква плаче

като страдаща душа.


Всяка буквичка кърви

и към свойта смърт върви.

Като влюбена душа

търси края на света.


А по пътя личат следи

на пътник с бавен ход,

на когото е омръзнал вече

целия живот.


Суха пръст и кръст сред нея,

а на кръста надпис ням:

„Той умря, защото в любовта

останал беше сам!"


Бавно стъмва се! Луната

плаче с кървави сълзи.

Кой ли нея е разплакал?

Може би са спомени...

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??