12 сент. 2007 г., 09:38

Сам 

  Поэзия
457 0 0
 

1989 г.


Върху сивата мазилка

на зида зъл и суров,

със кръвта си някой е написал

думата „ЛЮБОВ!"

И от буквите се стича

кръв по сухата земя,

сякаш всяка буква плаче

като страдаща душа.


Всяка буквичка кърви

и към свойта смърт върви.

Като влюбена душа

търси края на света.


А по пътя личат следи

на пътник с бавен ход,

на когото е омръзнал вече

целия живот.


Суха пръст и кръст сред нея,

а на кръста надпис ням:

„Той умря, защото в любовта

останал беше сам!"


Бавно стъмва се! Луната

плаче с кървави сълзи.

Кой ли нея е разплакал?

Може би са спомени...

© Цвети Пеева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??