10.07.2020 г., 7:47 ч.

Сама 

  Поезия » Любовна
477 1 0

 

Сама

 

 

Душата ми със устни докосни,

очите целуни ми, прегърни ме!

Послушай как сърцето ми тупти!

Със твоята прегръдка ти стопли ме!

 

Бях сама, а липсваше ми ти!

Исках те! Желаех те и чаках!

Нощем търсех сред безброй звезди

знак от теб. Сама оставах в мрака.

 

Тишината много ми тежи!

В стаята притискат ме стените.

Аз не знаех, че така боли!

Тъмнината дебне от ъглите.

 

Като птица в клетка, без криле.

без надежда свойте дни живея!

И да литна в синьото небе

искам, и за този миг копнея!

 

Знам, че ще се върнеш някой ден.

Научих се да съм сама, да чакам.

Всеки миг година е за мен,

и всеки миг да дойдеш те очаквам!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??