28.01.2009 г., 13:38 ч.

Сама в нощта 

  Поезия » Друга
1006 0 1

Отново останах сама. Ужасно сама!

Нощта е черна, страшна и враждебна.

Как се нуждая от утеха сега,

но няма на чие рамо да се облегна!

 

С тъжна музика убивам тишината,

но не мога да прогоня самотата.

Тя ме плаши и потиска.

Да забравя всичко ми се иска!

 

Да забравя думата „любов”,

да нямам нужди и мечти,

да свикна с този свят суров...

И да спрат да текат тези сълзи...

 

Ще мога ли докрай да се боря?

Ще имам ли любовта, за която копнея?

Ще дойде ли краят на тази неволя?

Не смея да мечтая и вярвам. Не! Не смея!

 

Ако знам, че ще отида в рая,

бих предпочела да съм мъртва,

да потъна някъде в безкрая,

БЕЗ ДУША! Без спомен за света объркан...

 

Изтощих се все да давам,

да вярвам и да се надявам,

щастието все някак бяга от мен...

Но нали след нощта идва ден?!

 

© Даринка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??