Отново останах сама. Ужасно сама!
Нощта е черна, страшна и враждебна.
Как се нуждая от утеха сега,
но няма на чие рамо да се облегна!
С тъжна музика убивам тишината,
но не мога да прогоня самотата.
Тя ме плаши и потиска.
Да забравя всичко ми се иска!
Да забравя думата „любов”,
да нямам нужди и мечти,
да свикна с този свят суров...
И да спрат да текат тези сълзи...
Ще мога ли докрай да се боря?
Ще имам ли любовта, за която копнея?
Ще дойде ли краят на тази неволя?
Не смея да мечтая и вярвам. Не! Не смея!
Ако знам, че ще отида в рая,
бих предпочела да съм мъртва,
да потъна някъде в безкрая,
БЕЗ ДУША! Без спомен за света объркан...
Изтощих се все да давам,
да вярвам и да се надявам,
щастието все някак бяга от мен...
Но нали след нощта идва ден?!
© Даринка Колева All rights reserved.
съжалявам!