8.03.2013 г., 8:57 ч.

Само насън... 

  Поезия
490 0 3

Честит 8 март!

 

 

САМО НАСЪН…

 

 

Господи, колко глупаво времето тича!

Боже мой, колко чужд е край мене светът променен…

Остаряха еднакво жените, които обичах,

и онези, които твърдяха, че са влюбени в мен.

 

Господи, как можаха приятелите ми да побелеят -

днес децата им имат свои момичета и синове.

Боже мой, аз не мога докрая да проумея

как совалката бърза на дните ни смътни снове,

 

как на тези, които за мен бяха “малката” -

                                                                               днес викат “лельо”…

Боже Господи, как се стигна до днешния час?

Тези устни повехнали, тези ханшове надебелели

са всеобщо предателство спрямо детството,

                                                                                 живо у нас!

 

Тези бръчки, и бели коси, и диоптри студени -

те предават горещата младост на всеки рубеж.

Боже мой, аз не искам, не искам да виждам край мене

стари сухи листа и оголени клони във скреж!

 

И не искам днес купища спомени, преспи от чувства,

остарели момчета с плешиви глави покрай мен!

Да си млад сред света остаряващ е светло изкуство -

ако трябва - падни,

но недей се предава във плен!

 

Ех, момичета, някога може би влюбени в мене,

ех, момичета, влюбен в които навярно съм бил,

ако в битката с времето всичките сме победени,

ако в битката с времето никой не е победил,

не губете надеждата!

 

Чуйте!

Повярвайте само!

И тогава ще можем, надвили миражния звън,

да строшим огледалото вкъщи, което ни мами,

и да тръгнем такива, каквито отдавна сме

само насън…

 

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всяка ( физическа ) възраст си има красотата ! Важна е другата - невидимата за окото , която ни прави Жени и Човеци !! Важно е да има и кой да я оцени , разбира се !!
    Поздравления !!
  • Хубаво е,че пътят до "днешния час" е пълен с красиви усмивки на влюбени момичета...
    Поздравления,Вальо!
  • Благодаря, Вальо! Хубаво стихотворение, истинско!
Предложения
: ??:??