Нова булка - нов късмет!
Почвам да събирам смет.
Ако днес - жена с перде,
малка зестра ми даде -
пет кила - платина, злато,
ще я наградя богато:
Ще я взема право в нас,
да ми готви пръжки с праз,
вкусни хапки - байганети,
с потресаващи омлети!
Тя ще стане мой приятел,
подюрганен настоятел!
Аз ще кръшкам всяко лято
по моренцето ни свято,
а... през слънчевите зими,
докато съм по чужбини,
тя ще влиза в карантина,
като истинска бамбина.
Тук една - добра свекърва,
ще й бъде дружка първа.
Ще я следва - из Шоплука,
да не щъка с Пешо Чука,
и ще гледа, чак през лупа,
да не прави тупа-лупа!
А след дългата разлъка,
щом се върна с лека мъка,
след поредица котлети
ще ми прави - куп отчети -
с кой... кога... защо и как,
е бълнувала мерак!
Сядайте... жени - пишете!
Но от мене запомнете:
- Аз не ща, коя да е!
А която ми даде!
Чакам, всякакви оферти,
запечатани в конверти,
от пердета и от дами,
с ръст, обем и килограми.
С лични сметки, авоари
от валутните пазари,
но и с правилни - кубици,
и в акъл, и в любеници!
Юри
Йовев
Януари
2021 г,
© Yuri Yovev Всички права запазени
Точно така - правилни кубици в мозъчните гънки!
Това иска накрая лирическия! 😀😀😀