Само смелите
Посвещавам тези редове на нашата приятелка Петя, която стоически издържа на всичко и успешно беше трансплантирана преди няколко дни. Ти си пример за смелост и доброта, Пете. С теб сме!
Съдбата прави ни понякога подаръци
Понякога пък получаваме от нея незаслужени ритници
Така устроен е Всемира
И хубаво и лошо в него се намира
Да се изправиш след потъване във мрака
Това е истинска задача, която отговора чака
И само смелите и дръзки до полуда
Решават я и всяват в нас, обикновените, почуда
След време всичко отминава
И болка и обида, потъват във забрава
Но тази смелост да се бориш със съдбата
Оставя ярка диря във Вселената и във душата.
© Владимир Велев Всички права запазени