12.07.2020 г., 4:21 ч.

Ссмо сън 

  Поезия » Любовна
599 0 3

 

Вземи си за спомен фуркета забравен -

в най-долното чекмедже.

Косата ми млада дъхти на ливада,

свободно я пуснах да си расте.

 

От шала копринен издърпай си нишка -

вържи я на възел или просто сгъни.

Дочувам в просъница тънка въздишка

преди Айседора да се възнесе.

 

Ръцете са друго. И най-поврътливи-

юмручета твърди и леки перца.

За нежност ги пазя, а посягат без време

към остри ками вместо стръкче трева.

 

Така се сбогувам и погледа свеждам -

нозете ми газят мъртво море.

И гърбом усещам как водата се връща –

ухае на теб, на сол и небе.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Фишу. Много ми харесва.
  • Хубаво е.

    Ако позволиш

    Косата ми млада дъхти на дъбрава,
  • Така се сбогувам и погледа свеждам -
    нозете ми газят мъртво море.
    И гърбом усещам как водата се връща –
    ухае на теб, на сол и небе.
Предложения
: ??:??