14.01.2020 г., 17:09 ч.

Само сън 

  Поезия » Любовна
341 2 2

Когато тръгва си като жена
една любов – измъчена и стара,
конфети няма, нито звезден прах
и думи няма, просто е раздяла.
Не казвай нищо, само затвори
вратата и иди си мълчаливо.
Душата ми заспала остави -
така до утре ще остане жива.
Ще досънува някакъв щастлив финал
на слънце засияло във леглото,
кафе, усмивка, смях и простота...
Кога ли любовта била е сложна?
Не вдигай шум, щастливо е така,
в съня човек мечтите си достига,
Луната близо е – една ръка
протегната, ще я помилва.
И само сън ще може да топи
скрежените от студ ресници.
Иди си тихо, мене остави.
Аз няма да пророня и сълзица...
 

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??