18.01.2013 г., 15:42 ч.  

Само там 

  Поезия » Любовна
1148 0 31

 

 

Само там... във съня ще сме истински

и ще палим небето с мечтите си.

Ще цъфтят водопади в косите ни

и ще пишем любов по звездите си.

 

Там ще е пролет! Ще плачат китарите -

не от мъка - от нежност задъхани.

Ще трептят в луд копнеж минзухарите,

във усмивки кристални, окъпани.

 

*****

 

Тук е студ! И крещят водопадите,

в лед сковани. Свисти тишината.

И са измамни безплътни хербарии

и не помнят цвета си цветята.

 

Тук е зима! И стрелят по влюбени!

Снежни стъпки - присъда подписана!

Тук се давят, в гърдите улучени...

В нелюбов - невъзможност орисана!

 

 

© Светла Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??