Само там... във съня ще сме истински
и ще палим небето с мечтите си.
Ще цъфтят водопади в косите ни
и ще пишем любов по звездите си.
Там ще е пролет! Ще плачат китарите -
не от мъка - от нежност задъхани.
Ще трептят в луд копнеж минзухарите,
във усмивки кристални, окъпани.
*****
Тук е студ! И крещят водопадите,
в лед сковани. Свисти тишината.
И са измамни безплътни хербарии
и не помнят цвета си цветята.
Тук е зима! И стрелят по влюбени!
Снежни стъпки - присъда подписана!
Тук се давят, в гърдите улучени...
В нелюбов - невъзможност орисана!
© Светла Илиева All rights reserved.