29.10.2011 г., 11:14 ч.

Само ти 

  Поезия » Любовна
1548 0 17

Само ти ми остана в света,
бяла сянка от нощна картина
и във моята тъжна душа
и последният стих се спомина.
 
Само ти още мислиш за мен!
Само ти с мойте сълзи говориш.
Само в теб и в самотния ден
аз душата си пак ще отворя.
 
Само миг е сълзата живот!
И във нея оглежда се всичко,
през което намираме брод
и нехаем за дните предишни.
 
Само ти ме целуваш с очи
и затваряш със погледа рани
от разбитите в мене мечти,
от изгаснали в мене вулкани...
 
... от пленените с мрака - криле,
неразбрали какво е безкрая,
от кървящите вечер нозе,
неоткрили с теб пътя към рая.
 
Само ти знаеш мойта съдба
и какво ми е коствало всичко,
и защо аз сега не летя,
и не искам за себе си нищо.
 
Само ти, мое старо небе,
разпиляло звездите си в мрака,
само ти, мое бивше сърце,
само ти там навярно ще чакаш...

© Чавдар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??