15.04.2020 г., 7:54 ч.

Само в краен случай 

  Поезия » Философска
872 0 0

 

Когато си притиснат в панела

на делничните страхове:

пожар с цигарата си да подпалиш

в очакване на нови светове;

да не превтаса от небрежност хляба

и с меланхолия да гледаш отстрани;

умората въжета да преде и ти втълпява,

че токът в мускулите има крайни часове;

накрая да не дишаш кисел въздух,

попил в нощта на дългия ти ден.

Мравуняка ще зажужи дори след здрача.

И в краен случай, ще е победен.

 

 

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??