14.11.2023 г., 22:13 ч.

Само за нас 

  Поезия » Пейзажна
87 0 0
Само за нас
 

Есента по моята улица върви
в две топли стъпки светулки,
в позлатени листи животът трепти - 
дървета свирят на струнни цигулки!

 

Златно е по изгрев в неделя, 
Въздухът е толкова тих -
сложни въпроси тук не присъстват, 
всяко събуждане е : Аз съм жив!

 

Тогава поисквам да бъда потребна
на някакъв устрем към близост,
на Светла душа от есен изплела
топлота от всеки есенен лист!

 

Да засвири музика само за нас
Есента - тиха, златна и блага, 
не, не за последния валс -
вълшебно да свири за нас и остава...

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??