28.11.2008 г., 20:05 ч.

Самодива 

  Поезия » Любовна
419 0 0
Нахлуваш неканена във сънищата
и завладяваш безнаказано мечтите,
обгръщайки сърцето ми в блянове,
пълнейки очите ми с влажни искри...

... и бягаш - сякаш си свенлива фея!
А бързаш към самодивското хоро,
окичена с венец от лумнали сърца
и пелерина от разцъфнали души...

Да бях вятър - с тебе да танцувам!
Да бях вода - лицето ти да милвам!
Да бях огън - сърцето ти да стопля!
Да бях сълза - устните ти да целуна!

© Богомил Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??