12.01.2010 г., 13:49 ч.

Самодива 

  Поезия » Философска
649 0 0

Тъга и сълзи обгръщат деня,

мъгла от горчиви спомени изгарят нощта.

Самодива обвита в кристал,

снижено блести,

зъл, вятърът пръска безброй лъжи.

Самодива с влажни очи

гледа на отминали, недостижими мечти.

С накит златен, красив,

внезапно в свят преобърнат попада

и в бездната губи верижката красива.

Успяла само останките да спаси,

в шепа парчетата злато държи

и рони кристални сълзи.

Миналото не ще бъде настояще!

 

Тъга и сълзи обгръщат деня,

мъгла от горчиви спомени изгарят нощта.

 

Самодива, обвита в кристал,

снижено блести!

 

 

© Кати Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??