6.03.2018 г., 20:55 ч.

Самодивски зов 

  Поезия » Любовна
889 11 10

Не ме гледай под вежди, омагьосан си вече -
аз съм ти орисията в тази дъхава нощ.
Нямаш власт, нямаш път, нямаш избор, човече,
не пустосвай съдбата и късмета си лош.
Замъглих ти гледеца  да се спънеш в тревата,
да боли като паднеш – аз да те утеша.
Ти сега си замаян, но дълбоко стрелата
в теб се впи. И си  мой, докогато  реша.
Самодива съм, знаеш. Не на всеки се случвам -
дълги руси коси  не нахалост плета.
Набелязвам си някой, със стрела го продупчвам
и танцувам за него. И  му паля кръвта.
Самодива не  искаш? Уж си мъж, а страхливец...
Я ела... как е мека тревата до мен...
Щом залезе луната, ще усетиш – ревнивец
в теб се криел. По мен ще линееш, ранен.
Тази рана е болест. Самодивска се казва,
на човеци се дава и мени съдбини.
Искаш твоя да  съм, че сърце съм ти грабнала -
скришом моето було...  науж открадни...

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??