19.07.2019 г., 18:22 ч.

Саморазпятие 

  Поезия » Друга
451 0 0

Назад не искам да се връщам,
макар че всичко попило е в душата,
както сюнгер мокър също

стиснеш и бликва пяната обратно.

Нещо сбъркано си в струните усещам,
като ноктюрно на раздрънкано пиано,
някакъв клавиш ли се заклещи,
та превърна песента ми в драма?

Назад не искам да се връщам, 
пътя си извървях докрая,
но останал в празната си къща,
живях ли, сънувах ли
не зная...

Само да чакам ми остана
призовка от мировия съд,
там примирен ще се изправя

с мен не свършва се светът...

© Валентин Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??