САМОТА
Зима е, а нейде вънка
вятър в клоните свисти.
Малка птичка се е свила
в храста и от студ трепти.
Няма кой да стопли в мрака
тази мъничка душа.
Няма в никой капка обич,
няма нежност, топлина.
И полека в мен угасва
вярата във любовта,
във прекрасното в човека,
в неговата доброта.
© Иво Станчев Всички права запазени