3.01.2008 г., 19:56 ч.

Самота 

  Поезия
414 0 2
Вечер е, разхождам се из моята стая,
самотата ме обгръща, а какво да правя аз не зная,
излизам на моята тераса
и взирам се в небето и неговата украса.


Гледам си и мисля, че на мен и на луната
някой е проклел съдбата.
Тя и аз сме си самички,
макар че около нас греят всички.

Аз си имам приятели чудесни,
тя пък има звездите небесни
и те са близо, а всъщност тъй далече,
а ние искаме някой да ни обича вече

Имаме нужда от някой до сърцето
да те кара да докосваш небето,
да е до теб в радост и тъга,
да те обича и без лъжа.

Но само времето ще покаже
дали животът няма да ни смаже
или ще ни протегне той ръка,
прошепвайки - ето усмихна се и твоята съдба.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав за добрия стих!Единствено от теб зависи дали ще позволиш живота да те смаже!Усмихни се на съдбата,намигни и и я предизвикай-тогава ще имаш не само човек до себе си,ще имаш целия свят!
  • интересен монолог...Самотен...
    Я се усмихни бързичко
Предложения
: ??:??