7.12.2018 г., 14:34 ч.

Самота 

  Поезия
429 7 6

 

"Когато в стаята ми има самота, хващам я под ръка и тръгвам нанякъде"    Vania Lippké

 

Тръгни със мене, Самота! 
Не искаш... или пък не можеш...
Изпий сълзата ми! Виж тя
блести по голата ти кожа.

Аз много обич ще ти дам. 
Ще те прегръщам, ще те грея.
Не зная всичко, ала знам,
как всяка скръб да разпилея.

Ще те закрилям, Самота,
от мислите си полудели.
Ще ти разказвам за Страстта,
за счупени усмивки бели.

Ти замълчи! Не ме кори! 
Как жал от погледа ти плисна...
Че, щом навън се зазори,
на примката ти ще увисна.

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??