13.05.2009 г., 23:30 ч.

Самота в диалог 

  Поезия » Друга
949 0 1

Когато скрих се от света,
бях сам с  дъжда.
Запозна ме с една жена,
казвала се Самота:
„Любовница съм на живота" -
сподели ми тя - „Моля те, не забравяй тази нота -
развратно съм мила, сива и перверзно красива.“...
 
- Тъгата ти отива.
- Аз я нося винаги.
- Но и болката добре ти стои.
- Тази вечер съм без бельо.
- Нещастието те прави още по-мила.
- Виждам, нещо те бои?
- Твоите дрехи.
- Вече съм гола...

- Сега те съветвам едно.
- Какво?
- Не казвай на живота,
който ти предстои,
че сме били заедно.
- Странно,
 мислех, че сбъдва мечти...

© Делян Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??