12.06.2010 г., 19:31 ч.

Самотна душа 

  Поезия » Любовна
856 0 1

Стоя на моста над реката,

съзирам водната празнота.

Стоя вторачен в небесата,

осеяни с нежна светлина.

Съзирам влюбени звездите,

обясняваща им се в любов луна.

Усещам вътре в гърдите

пронизващата самота.

 

Стоя на моста над реката,

а вятърът е тъй студен.

Ела, почуствай мисълта ми,

витаеща наоколо, напуснала безкрайно мен.

 

И виждам аз през самотата

мъждукаща пред мене светлина.

Нима умира ми душата

или пък е падаща звезда.

Нима опразни ми главата,

нима погуби човечността.

 

Но знаеш - виновна за това си ти,

че аз останах в самота.

Че мисълта ми няма да се върне,

че душата ми е падаща звезда!

 

Сега умирам

там - на моста до града.

Сега очаквам любовта си нова...

Сега очаквам аз смъртта!

 

 

 

 

© Космически автор Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не, не си луд, погледни в изкривения образ
    на огледалото, стреснало се от игловидните мигли,
    размазало образа ти в дяволски отказ
    да те приеме, та ти имаш повече от неговите сили...
    Поздрав!
Предложения
: ??:??