САМОЗАЩИТА
Реших да прескоча,
надвила с ръмжене
доброто, заселено в мен.
Зовът на кръвта ми
бе миг краткосрочен
и бързо омилостивен.
Не щракнаха зъбите
с вълча закана,
усмивка през сълзи разкрих.
И сянка от хищника
в мен не остана.
Врага си така победих.
© Мария Панайотова Всички права запазени
Радвам се да те видя, Неделина, здравей!