1.06.2024 г., 8:17 ч.

Сбито за бита на кралската свита 

  Поезия » Хумористична
154 1 5

Отишъл калеко ми нагло да пита

във двора на най-помъдрелия крал,

за цветната негова плямпаща свита

и как ли без нея той би живял.

 

Блажен си, могъл бих аз да заложа

живота повратен свой - понесеш

ли воя на бясната клика, о, боже,

би ти се сторил по-грозен от леш.

 

На силен владетел хич не отива

да слага уши на прашен гранит,

но без слухтене владее се криво,

затуй е свитата в кралския бит.

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??