4.12.2007 г., 11:38 ч.

"Сбогом" 

  Поезия » Любовна
685 1 3
Погледни ме!
И кажи, какво виждаш?
Какво? Нима те е страх?
Не!
Не плачи!
Отдавна загубих вяра в сълзи!
Погледни ме!
Нима те е страх?
Три думички, а ти не можеш да ги кажеш!
три думички, които толкова дълго
кри от мен!
Какво очаквах ли?
Любов.
Как разбрах ли? Това не може да се скрие!
Ти загуби!
Загуби мен, в мига, в който разбра, че ме обичаш!
Какво сега ли?
Нищо! Аз бях до тук!
Прекалено дълго чаках да ме обичаш!
А сега е прекалено късно да остана!
Спомени ли?
За мен няма спомен от лъжа!
Това си ти за мен - една лъжа,
изиграна толкова добре, че повярвах в нея.
И сега с лъжа ще си отида...
... сбогом! Аз, не те обичам вече...

© Павел Чавдаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Истински изблик на истински чувства...
  • Дано не те боли толкова!Поздравявам те!!!
  • Прекалено дълго чаках да ме обичаш!
    А сега е прекалено късно да остана!
    Животът е твърде кратък, за да го прекарваме в безмислено чакане!
    Но за истинската Любов трябва да се чака, да бъдем търпеливи...да ни сполети!
Предложения
: ??:??