28.05.2010 г., 0:01 ч.

Сбогом до поискване 

  Поезия » Философска
1636 1 29

Ебало си е майката, приятелю...

Нещата? Все с очакване да тръгнат.

В зъбите ни от стискане е пясъчно,

в душата камък капе, като жълъд.

 

Животът разпродажба е, приятелю.

Мечти - за хляб; надежди - за петаче.

И всеки миг превръща се в предателство,

а вярата ти кашля кръв. И храчи.

 

С обърната лъжица ям, приятелю.

И чашата по навик все разливам.

Затичам ли към теб, попадам в кратери,

но... пречат ми крилете да умирам.

 

Осъдена, без право на помилване,

да съм ти нито чужда, нито близка,

сега ти пращам сбогом, до поискване...

А ти го приеми. Ако ти  стиска.

 

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??