21.06.2018 г., 8:20 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Философска
320 0 0

 

То пък една кобила,

куца, та куца.

Срокът на годност е минал.

Не става и за каруца.

Да вози дърва, сгурия,

циглета на гроздове мръсни.

Нейните са в чужбина,

смята жребците на пръсти.

Те за рали са родени,

тя гази тука в гръсти.

Старата куца кобила,

по майчински се прекръсти.

Идва с тротоп талигата

по коловоза й стръмен.

Слънцето вече залязва

потъва в погледа тъмен.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??