11.12.2008 г., 13:52 ч.

Сбогуване 

  Поезия » Друга
2126 0 43

На този бряг била съм и преди.
Тогава нямах име, нито памет.
Не ми тежаха празните вини.
Реките не умееха да мамят.

Тогава и брегът не беше бряг.
Скалите му не бяха наказание.
От дълго време връщам се, но пак
са твърде чужди глухите мълчания.

Не зная как да търся късче дъх
под сенките на мъртвите тополи
и в каменно-застиналия дъжд,
поил до вчера пясъците голи.

И само тук - тогава и сега -
единствено без име съществуваш,
безмълвен като гланца на река,
дочакала мига. Да се сбогува...

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??