8.06.2013 г., 13:06 ч.

Сбъдната приказка 

  Поезия » Любовна
640 0 8

 

СБЪДНАТА ПРИКАЗКА

 

 

Дали си Клеопатра,

или Богородица –

такава обич няма хубав край.

Смъртта на цезаря извика едната,

а другата скита безумна из гробищата

да пази душите, живели във грях...

 

Суета.

Суета е животът.

Мечтите са смисъл на всеки живот.

А смъртта?

Тя е самотница,

не виждала никога лъч и любов.

 

Глупости!

Нелепи и скучни.

Всичко е толкова просто и ясно.

Понякога пусто –

като благополучие,

друг път – весело

като нещастие:

 

нито живот,

нито умиране.

Като песен изпята за никого.

Аз съм си Бог!

Аз съм си Идолът.

А ти си моята сбъдната приказка.

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??