9.12.2019 г., 0:42 ч.

Сбъдни мечта 

  Поезия » Философска
597 0 1

                Сбъдни мечта

 

Какво ще оставиш кажи след себе си? 

Живял ли си или просто съществувал? 

Човече ти вървиш по земята а оставяш ли  следи? 

Стига си се оплаквал и оправдавал, помисли! 

 

Създаде ли семейство, отгледа ли деца, 

те ще продължат пътя ти и рода. 

Вървят ли с теб заедно ръка за ръка, 

следват ли примера ти, една сбъдната мечта. 

 

Засади и ти поне едно дърво човече, 

ще покълне ли то в родната земя. 

Това дърво е като дървото на рода, 

то ще остане и ще пази жив спомена. 

 

Построи ми къща за своите деца, 

да имат дом, пикрив над своята глава. 

А тя къщата става дом само тогава, 

когато всички заедно любовта сгрява! 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??