Какво ще оставиш кажи след себе си?
Живял ли си или просто съществувал?
Човече ти вървиш по земята а оставяш ли следи?
Стига си се оплаквал и оправдавал, помисли!
Създаде ли семейство, отгледа ли деца,
те ще продължат пътя ти и рода.
Вървят ли с теб заедно ръка за ръка,
следват ли примера ти, една сбъдната мечта.
Засади и ти поне едно дърво човече,
ще покълне ли то в родната земя.
Това дърво е като дървото на рода,
то ще остане и ще пази жив спомена.
Построи ми къща за своите деца,
да имат дом, пикрив над своята глава.
А тя къщата става дом само тогава,
когато всички заедно любовта сгрява!
© Валентин Миленов All rights reserved.