4.06.2024 г., 21:08 ч.  

Сбъдване 

  Поезия » Любовна
178 5 6

Тази вечер звездите ще падат,
ще се сбъднат почти изведнъж,
всички мои желания. Млада
е Луната, а нощният дъжд,

обещава ми, (може би може),
светла руна на Млечния път,
да изпише... В съня ти тревожен,
нека ангели само летят...

Тази нощ ще прегърна Всемира –
като тебе и мене е сам.
Аз любов съм, а тя не умира,
ще те сбъдна навярно и там,

ще намеря най-тихия пристан,
сред трилиони звезди и за нас...
Ако трепнеш в съня си пречистен,
ще съм твоето сбъдване аз... 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??