Като огнени мъниста във нощта
коледни искрици пръскат светлина,
мъчат се да сгреят нечия душа,
жадно вперила очи в тази красота.
Ще успеят ли да върнат радостта
на притиснатите в ежедневна сивота,
ще отприщят ли стаената ни доброта,
тъй дълго впримчена в обръч самота.
А сърцата как копнеят като малките деца
и очакват сбъдване на коледните чудеса,
и отново повикът извечен на една звезда
да дари с обич всяка протегната ръка.
© Сеси Всички права запазени
Очите ти да не спитар да сияят тази година!