5.07.2008 г., 16:32 ч.

Сценарий 

  Поезия
617 0 6

Сценарий

 

1902 година...
Много дим в сепарето на втория етаж..
Барманът налива. Как да си замина
от този режисьорски шантаж...?!

 

С фалшиво щастие се залъгвам...
Пиесата си продължава...
Пиеса? Горчивата действителност е... По пътя грешен пак аз тръгвам!
След малко приятел приятеля предава!...

 

Не всичко е сценарий! Това си е реалният живот!..
Декорите почти са живи... Ветрилата са разтворени...
На сцената - несподелена любов!
Слуховете за истинска са прогонени...

 

Един актьор, по-скоро лъжец, почти Казанова...
Магьосник на думи!...
Сега сипва в чашата сладката си отрова...
И улучва сърцето с любовни куршуми...

 

На подиума пирова победа... Без край и срок.
Пари, убийства, дрога...
Че ще страдам - доживотен залог!
Без болката просто не мога...

© Андреа Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??