16.08.2008 г., 14:18 ч.

Сценарий за пренаписване 

  Поезия » Друга
1630 2 28
Излез от кожата актьорска, моля.
Пиесата, забрави ли, че аз написах?
Напомням ти - във таз епизодична роля
си само временно. От мен зависи
дали ще станеш главния герой,
или един от многото - масовка.
Предвиден е, разбира се, развой,
непредвидима - моята трактовка.
Трагичното - усещам - е в кръвта ти,
перфектен си във роли на злодеи.
Не знаеш само на какви обрати
способна съм. Езоп ще занемее.
Смених за сетен път и режисьора...
(и Шекспир би се хванал за главата)
В пиесата (и принципно) си втори.
Аз (свиквай!) определям правилата.
Пропускаш и финалните поклони.
Аплаузите сама приемам. Смело!
Макар да бях родена Дездемона,
не дадох шанс на теб да си Отело.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??