4.07.2020 г., 0:15 ч.

Счупена стомна 

  Поезия » Любовна
522 6 6

Не идвай при мен! Недей ме обича!

Умората кърти сърцето с длето.

Светулката малка фенера е скрила,

душата отмаря под вехто зебло.

Иди при реката - отново е млада,

върбата целува лика и смирен.

Изтича и болка, изтича забрава,

а влюбен се мие брегът подчинен.

И още зелен е копнежът за обич,

дори детелината листи брои.

Щастлива Луната търкулва се топла

и жадна земята звездите лови.

Да бе пожелал си - не бурните нощи,

не кратък спомен, когато умира звезда...

Не идвай при мен! Аз съм счупена стомна.

Не дълбай там, където ще бликне кръвта!

© Геновева Симеонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??