20.07.2010 г., 13:16 ч.

Себе си 

  Поезия » Любовна
945 0 6

От срам и страх пред твоите критерии

Реших да пазя себе си във тайна

Обшивах се в заблудни тапицерии

В стремежа си към тебе всеотдайна

 

Копнежи и мечти -  засекретени

И страстите   дълбоко уталожени

Чертите от лицето – изличени

Нали не ми отиваха на мене...

 

Но все не бях доволно актуална

Пред другите пластмасови бледнеех

Не ми достигаше частичка подходящност

Да бъда правилната не умеех

 

 

Превърнах се в опция в живота ти

притворно и практично примирена

уютно беше в моята компания

към твоята жестокост пристрастена

 

Ти – толкова перфектен в самотата си

В един миг бе раним друг безразличен

Аз поласкан отдушник на тъгата ти

Прощаването - изборът логичен

 

Днес  хиляди моменти ни разделят

Разбирам влюбен си  наистина във нея

Забравата - въпрос на оцеляване

Само да върна себе си копнея...

© Морти Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??