6.07.2007 г., 16:49 ч.

Second hand живот 

  Поезия
712 0 5
Дори и като бяхме млади,
не получавахме награди
от алчния, лукав лихвар,
заел ни шепа дни. По стар
тертип залъгваше ни той,
че честно, кротко и без бой
ако живееш, ще успееш,
и че каквото днес посееш,
ще жънеш утре, т.е. значи
подлагай буза, нека влачи
гърбът ти яко... По-добре!
Почтен нали си. И да спре
сърцето ти от изнемога,
дори и да си бил подлога
на силните, нали почтен си
и тъй летяха ден след ден си,
и днес какво сме... " second hand"
съдби без шанс за "happy end"!

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??