13.11.2014 г., 0:00 ч.

Седемнадесет 

  Поезия » Любовна
615 0 4



В седемнадесетия стих тъжно мълчи
спомен, тлеещ зад мен като дим.
Забраних си да мисля! Дано не личи
как се скрих зад... един псевдоним.
Боже, колко ме стяга за гърлото тази
недописана истинска приказка!
Седемнадесет пъти сърцето прегази
и превърна ме във мазохистка.
А защо ли? Защото се връщах назад
да допиша щастливия край...
Но бе писано краят да бъде цял ад,
(не че дълго живяла съм в рай).
Седемнадесет стиха. И тайна в сърцето.
Ту крещи ми се, ту ме е страх...
Ако днес тук, пред всички, покажа лицето си
всеки камък ще хвърли по тях!
А носталгията пак си върви под дъжда
и събира си капки надежда...
За сърцето. Започна да хваща ръжда
щом повтарях „Назад не поглеждай!”
Ако ме разпознаете - моля, простете -
да олекне в душата ми исках!
А по-тъжното случи се. Вече и двете
(в мен) изгубиха свойта усмивка.
Седемнадесет... Сантиментално число.
(Вече май се издавам умишлено?)
Дано Той не узнае! Не е за добро!
Всичко свърши. 

...........................Така беше писано.



Павлина Соколова

'2013 г. 

 

 


© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Всъщност, Джуджи, краят не дойде с 27-мото стихотворение...
    И определението "приказка", което съм написала в стиха не отива на всичко това, защото.... приказките... имат край.... И е щастлив.
    А тук...
  • чудесно!
  • Хем исках да има 28, хем добре че спря там, този е бил по средата някъде...
    Припомням си ги с носталгия тези стихове, съпроводени с въздишка.
  • Жестоко!
Предложения
: ??:??