2.09.2010 г., 18:55 ч.

Сеитба в петия сезон 

  Поезия
863 0 15

 

 

Във клетката на своята категоричност

разпъвам думи, мисли и поверия,

дори жаравата  угасва под нозете ми,

от силната ми обич стресната.

 

Дъждът запалва свещи по дърветата,

сияят птици с ореоли в мрака -

уж са светци, а дивната им песен

защо ли ми напомня ада?!

 

Изтръгвам всеки плевел от душата си,

пръстта разравям с разранени пръсти,

кръвта попива и от топлината ù

в земята нещо тихичко покълва...

 

 

Бургас, 02/09/2010

 

 

www.spiritofburgas.web244.com

 


 


© Соня Емануилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??