15.01.2011 г., 16:45 ч.

Сектор „Аут” 

  Поезия » Философска
408 0 1

Сектор „Аут”

 

Бърка вихрушки

стара старица -

зла и плешива -

бърка, не спира.

Нито избира

кого да прониже,

кого да обърка,

кого да побърка -

бърка ли, бърка.

Малко закваска -

черна чернилка - 

и вихър завихря

вихри-вихрушки.

Преде, мотовилка

върти, не пропуща

и никой не пуща,

и никой не пуща.

Вихри-вихрушки

дохождат-отхождат,

умират-извират,

болезнено падат,

целуват земята

и пак - сомнамбули,

ада обули -

щъкат и цъкат -

сами си отмерват

пространство и време:

без цел и посока,

без мисъл и смисъл -

нагоре-надолу,

нагоре-надолу,

напред и обратно,

напред и обратно...

© Калина Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Старицата предполагам е Съдбата.А останало може би е Живота.Ако е така,добре направено с похватите на поезията.Поздравления!
Предложения
: ??:??