27.05.2011 г., 19:49 ч.

Селска забава 

  Поезия » Любовна
355 0 0

СЕЛСКАТА ЗАБАВА

Във селото гръмна грамофона,

в черковния двор, през нощта.
И пак се завихри купона...
Продъни се сякаш света!

 

Стълпихме се млади и луди!
Животът ни стана честит…
Хормонът се беше събудил
и ставаше по-упорит…

 

Във нас се вторачи луната
и стигна до своя зенит,
а ние с бика за рогата
въртяхме купона мастит!...

 

Но мойта дълечна изгора
останала беше на Юг!...
Макар че подскачах на двора -
единствено тялом бях тук!

 

Мечтаех за наша Планета,
далече от грешния свят!
За остров в далечни морета...
Там дните  ни да хилядят!...

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??