Облечен в лилаво,
люляк малък се усмихна,
започва хубаво начало
и тя към някъде политна.
Облечена в бяло,
нежна тиха птица,
навън валяло ли, валяло,
пътят никога не спира.
Спътникът ù в живота
с нея полета делеше,
над пъстрата шир, широка,
те бяха двама, но до време.
Над ширта се появиха
още две "слънца" огряни,
те вече бяха четирима
и люлякът запя, запя ли.
Те са дадени от Бога,
деца за грижа и за ласка,
обич лъхаше от двама,
родители на джентълмен и дама!
© Полина Всички права запазени